11 Ocak 2012 Çarşamba

Savaş hali.

Kedi barındıran bir ev olmasına rağmen evde kedi sevmeyen bir insan olarak ablam da barınıyor. Bu aşırı zor bir durum. Şöyle ki, eğer Hoşaf'ı saldıysak ablam kendini mutfağa kapatıyor, ablamı saldıysak(eşit durumda olsunlar diye söylüyorum) hoşafı kapatıyoruz. Sürekli biri hapis durumunda oluyor yani. Bugün ablam evde yok diye hoşafı salmıştım, Ecem geldi kapının orda bekliyor, hoşaf da dolabın üstünde. Eceme bağrıyorum "GİR İÇERİ ALCAM ŞİMDİ HOŞAFI! " diye, hoşafa bağırıyorum "İNNN ORDANN!" diye. Hiperaktif çocukları olan bir anne olmuşum sanki. Ama yine de hayvanlar çok mukemmel yaratıklar. Her insan bir tane edinirse biraz daha insan olurlar eminim. Sevin.

1 yorum:

  1. korkunun ecele faydası yoktur, korkularınızla baş edebilme klavuzu


    madde 1

    kedi korkusu için zihinsel çabalamalar

    1- schrödinger'in kedisi

    kedi aslında yok varsayımı

    schrödinger'in kedisi öncelikle bir zihinsel deney. yani bu deneyde hiçbir kediye zarar gelmiyor. schrödinger isimli kişi (fizikçi), quantum fiziği ile "normal" boyuttaki dünyanın fiziği arasındaki geçiş sorununu anlatabilmek için zihinsel bir deney tasarlar. bu deneyde bir kedi, dolu bir tabanca, fotona duyarlı bir tetik ve bir foton kaynağı kullanılır. düzenek şöyle kurulur; tetik mekanizmasına bir foton çarptığında tabanca ateş almakta ve karşısında duran kediyi öldürmektedir. buraya kadar herşey gayet açık. ama gelin görün ki, foton seviyesindeki büyüklüklerde geçerli olan quantum fiziğine göre, parçacıklar quantum haline sahiptir. bu da şu demektir; her foton bir olasılık çiftiyle donatılmıştır. yani aynı foton tetiğe hem çarpar, hem çarpmaz. bu durumda, bu quantum çiftinin tetik vasıtasıyla kediye yansıması, kafamızı karıştıran bir sonuç verir. namlunun ucundaki kedi aynı anda hem ölü, hem diri olmak durumundadır. hatta rivayet edilir ki; aslında normal ölçekli dünyamızda olasılık çiftleri halinde gerçeklik katmanlar halinde birbirinin içinde yaşanmaktadır. değişik olasılıklar aynı anda. yani bir gerçekliğe göre de kedi ölüdür.

    2- telekinezi

    kediyi havada asılı tutma

    telekinezi cisimleri sadece beyin gücüyle hareket ettirme yetisidir. kediyi düşünce gücünüzle öteleyin, aranıza sabit bir mesafe koyduğunuz zaman mevcut uzaklığı sabit tutunuz ve dolayısıyla kedi her adımınızda size kendinizi güvende hissedeceğiniz mesafede kalacaktır.


    madde 2

    kedi korkusu için fiziksel çabalamalar

    1- karate
    2- boks
    3- yağlı güreş
    4- yağsız güreş
    5- minder güreşi
    6- güreş vb.
    7- bruce lee şahin boğan
    8- van damme çifter tekme-tokat
    9- rocky filmleri

    bknz: http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=28920649

    YanıtlaSil