14 Ocak 2012 Cumartesi

12 Ocak 2012 Perşembe

Midas.

   
Efsaneler destanlar falan bunlar zaman içinde ilginç şekilde değişime uğrar. Herkes kendi istediği tarafa çeker. Babası imam olan kızın "kırmızı başlıklı kız" ı türbanlıdır -atıyorum-.
    Bir defasında tarih dersimizde de böyle bir hikayeye ağız dolusu güldüm. "Midasın kulakları eşek kulakları" çoğumuzun bildiği bir efsane. Bir gün bir berber midası traş ediyor, sonra onun kulaklarını görüyor, yeminler ettiriliyor söylemesin diye falan.. tabi o dayanamıyor, yataklara düşüyor bu sır yüzünden, gidiyor bi kuyuya bağırıyor: "Midasın kulakları eşek kulakları!!" ve rahatlamanın etkisiyle
OH RABBİM ÇOK ŞÜKÜR ELHAMDÜRÜLLAH vs şükürler ediyor. 5 yaşında bir çocuk olarak, her çocuk gibi felsefe yapıp, o halde bütün berberler müslümandır, diye düşünüyorum. Hatta biraz daha ileri gidip, bütün müslümanlar da berberdir o zaman diyip kaybolabilirim ben.

11 Ocak 2012 Çarşamba

Senin burnunu tekmelerim. 

Savaş hali.

Kedi barındıran bir ev olmasına rağmen evde kedi sevmeyen bir insan olarak ablam da barınıyor. Bu aşırı zor bir durum. Şöyle ki, eğer Hoşaf'ı saldıysak ablam kendini mutfağa kapatıyor, ablamı saldıysak(eşit durumda olsunlar diye söylüyorum) hoşafı kapatıyoruz. Sürekli biri hapis durumunda oluyor yani. Bugün ablam evde yok diye hoşafı salmıştım, Ecem geldi kapının orda bekliyor, hoşaf da dolabın üstünde. Eceme bağrıyorum "GİR İÇERİ ALCAM ŞİMDİ HOŞAFI! " diye, hoşafa bağırıyorum "İNNN ORDANN!" diye. Hiperaktif çocukları olan bir anne olmuşum sanki. Ama yine de hayvanlar çok mukemmel yaratıklar. Her insan bir tane edinirse biraz daha insan olurlar eminim. Sevin.

10 Ocak 2012 Salı

Korkunç lan!

Bana ilginç geldi.
+Yarın nereye gideceksin?
-Penis restoranına.
+ hadi ya hıı.. ben vejeteryanım.
- Aslında ben de homoseksüel değilim.
 
Çinliler mal.

Sarımsak-Sarmısak bilemedim

Saç bakımı konusunda çeşitli yöntemler var aslında ama o kadar yöntem arasından sarımsak yağını seçmemdeki inceliği hala irdeliyorum. Öyle bişey ki yağı kafama boca ettikten sonra iki saat boyunca kafamı hiçbiryere dokundurmadan put gibi oturuyorum. Tabi ki tek başıma oturuyorum çünkü ennem ve ablam 2 saat boyunca yanıma yanaşmazken, kuzinim nünü kusmakla tehtit ediyo beni. O da ilginç, beni enterese etmez aslında ama insaflı biriyim ben özümde. İşte öyle, sonuç olarak sarımsak yağı çok faydalı.

Hoşaf

Atlıyoruuuuuuuom kaç öte!

İhanetin böylesi

Sinir stresin yoğun olduğu zamanlar yaşadığım oluyor bazen. Aklıma filmlerdeki o öfke sahneleri geliyor, beni rahat bırakın! diyip sandalyeleri tekmelediğim ergen tribi sahneleri hayal ediyorum, o zaman akışında bi bakmışım gözlerim kan çanağı olmuş isyan edemiyorum çünkü edersem o mal surat ifadesiye etrafımdakileri kahkahalara boğup sinirli halime ihanet etmiş olucam. Ne mi yapıyorum? Ih! diyip kitliyorum çenemi, karşı tarafın sinir krizi geçirmesinden zevk alırken, dilsizliğime tükürüyorum. kötü yani.